Vendégségbe jöttél vagy haza?

by herdicsandrea

Annyi mindent tanított ez az év és minden Ember, Esemény, Gondolat és Érzés…
Volt, aki (Ember, Esemény, Gondolat és Érzés) csak vendégségbe jött, volt, aki otthonra talált az életemben.

Aki hazajött, azzal megtanulok élni.
Van mikor ez végtelenül könnyű és nagy boldogsággal jár, ajtót nyitni, beengedni, otthont teremteni.
Van azonban, mikor legszívesebben feladnék egy apróhirdetést, hogy aki akarja, vegye, vigye, akár ingyen is…
Aki hazaérkezik, annak otthont adok. Nem dobhatom ki az utcára, akkor sem, ha koszos, gonosz, vagy kelletlen. Azért jött és költözött be, mert hozzám tartozik. Az elfogadása erőt ad a változáshoz, formálódáshoz, szelídítéshez és szelídüléshez. A megtagadás ebben a helyzetben csak felerősít mindent, ami ellen küzdök. Addig harcol velem, amíg én is harcolok ellene. Ha megszelídítem, ott lesz, de nem rombol tovább, iránytű és mérce lesz, megértéshez és megoldásokhoz segít hozzá.

Vendég az, aki nem tartozik hozzám, de egy ideig dolgunk van egymással.
Ha szépen bánok a vendégemmel, miközben szépen bánok magammal, a hálás vendég ajándékot hagy és az ajándékommal távozik.  Így van ez minden vendéggel, a régóta várttal, a váratlannal, a hívatlannal, a sokáig maradóval és a villámlátogatóval is. Akkor is, ha csak jóval később tudatosul, mi is volt amit egymásnak adtunk.  

Nem mindig látom azonnal, hogy a vándorok csak melegedni jöttek, vagy hazaérkeztek.
Amit megtanultam, két dologgal tisztelhetem meg őket, szeretettel és elfogadással. Ami pedig legalább ennyire fontos, hogy mindezt úgy tegyem, hogy közben szeretem és elfogadom magam. 
Nem kell félni, hiszen ha ezt gyakorolom és megtanulom egyensúlyban tartani, finom szűrőként kezd működni és megvéd mindentől, amivel nincs dolgom, segít a be- és elfogadásban, és nem utolsó sorban abban, hogy elengedjek mindent, ami már nem vagy sohasem tartozott hozzám. Segít meglátni azt is, hogy aki jött, látogató vagy hazaérkező… 

Köszönöm Nektek Emberek, Állatok, Tárgyak, Történések, Gondolatok és Érzések, hogy akár otthon akár vendégségben nálam vagytok, voltatok! Hálás vagyok!

Végül mindannyiunknak azt kívánom, hogy a saját életünkben merjünk otthon lenni és minden vendégséget és megérkezést tudjunk úgy megélni, ahogy szeretnénk!
Isten hozott 2014-ben!

Reklámok